מגולגלות קינדר
מגולגלות קינדר

מגולגלות קינדר: המתכון שיפנק את כל המשפחה

אין כמו ניחוחות של עוגיות אפויות, והפעם אנחנו מתמקדים במתכון מיוחד: מגולגלות קינדר. השילוב המושלם של בצק פריך ושוקולד חלב נימוח יוצר תענוג קולינרי שלא ניתן לעמוד בפניו. הנה מדריך מפורט להכנת מגולגלות קינדר בבית

  • 2 כוסות קמח לבן – זהו בסיס הבצק הפריך שלנו.
  • 100 גרם חמאה רכה – לשדרוג הטעם ולהענקת מרקם נימוח.
  • 1/2 כוס סוכר – מעניק את המתיקות הנדרשת אך משאיר מקום לשוקולד להיות הכוכב.
  • 1/3 כוס חלב (60 מ”ל) – מוסיף רכות לבצק.
  • כפית תמצית וניל איכותית (5 מ”ל) – לשדרוג הטעמים.
  • 1/2 כוס אבקת קקאו (40 גרם) – מעניקה עומק וצבע למאפה.
  • כפית אבקת אפייה (5 גרם) – להבטחת מרקם אוורירי.

למילוי:

  • צנצנת ממרח קינדר חלב עם אגוזי לוז (300 גרם) – השכבה המתוקה שנמצאת בכל מגולגלת.
  • 6 יחידות שוקולד קינדר חלב ממולא (75 גרם) – לחוויה עשירה וקרמית בכל ביס.

שלב שני: הכנת הבצק

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים – מתחילים מקמח, קקאו ואבקת אפייה.
  2. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים היטב – כאן מתחיל להיווצר הבצק.
  3. מוסיפים סוכר, חלב ותמצית וניל – יוצרים בצק רך ואחיד.
  4. מניחים במקרר למשך 30 דקות – כדי שהבצק יתייצב ויהיה קל יותר לעיבוד.

שלב שלישי: יצירת המגולגלות

  1. מחלקים את הבצק לשני חלקים.
  2. מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה מקומחים – כך הבצק נשאר נוח לעבודה.
  3. מורחים שכבת ממרח קינדר באופן אחיד על כל הבצק.
  4. מניחים את אצבעות הקינדר על הבצק קרוב לקצה, ואז מגלגלים לרולדה בעדינות.

שלב רביעי: אפייה והגשה

  1. מכניסים למקרר למשך 10 דקות להתייצבות נוספת.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות.
  3. מצננים את הרולדה ולאחר מכן מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. רק אחרי הקירור, פורסים את הרולדה לפרוסות בגודל הרצוי.

מגולגלות קינדר ללא גלוטן

עוד וריאציה פופולרית היא הכנת מגולגלות קינדר ללא גלוטן. למי שרגיש לגלוטן או מעדיף תזונה כזו, ניתן להשתמש בתחליפי קמח כמו קמח שקדים או קמח תירס, ולוודא שהשוקולד והמילוי הנלווים הם גם ללא גלוטן. חשוב לתת דגש לתחליפים שיאפשרו לשמור על מרקם הבצק והפריכות של המגולגלות.

מגולגלות קינדר עם תוספות מיוחדות

מי שמעוניין לקחת את מגולגלות הקינדר לשלב הבא, יכול להוסיף לתוך המילוי אגוזים קצוצים כמו אגוזי לוז, שקדים או אפילו פקאן, כדי להוסיף עוד מרקם וטעם למתכון. תוספת של מרכיבים כמו קוקוס קלוי,תותים, או שברי עוגיות תעניקו למגולגלות קינדר טוויסט אישי, ותגרום להן להתאים לאירועים מיוחדים או חגיגות.

מגולגלות קינדר כקינוח לאירועים

כיוון שמדובר במאפה לא מסובך, אך מאוד אטרקטיבי, מגולגלות קינדר הן אופציה נהדרת לקינוח באירועים. הן נראות נהדר כשהן מוגשות בחתיכות קטנות, וקל להגיש אותן לצד קפה או תה. ניתן גם לקשט אותן באבקת סוכר, שוקולד מומס, או אפילו זילוף של קרם שמנת, כדי להעצים את הרושם שהן משאירות על השולחן. אפשר להגיש גם לצד כדורי שוקולד.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *